Регистрация в НАП за започване на дейност на дружеството

Регистрация в НАП за започване на

дейност на дружеството            счетоводни услуги, регистрация фирма, дейност, национална агенция по приходи, софия, пловдив, русе, бургас, дружество

 

Въпрос:

Регистрирах ЕООД, излезе БУЛСТАТА, въпроса ми е трябва ли веднага да се ходи до Агенцията по вписвания да се регистрирам, тъй като тепърва ще подписвам партньорски договор със застрахователна агенция и Изипей или може и след това, до 7 дни след започване на дейност?
Благодаря Ви, предварително!

Отговор:

Здравейте,
След като сте получили регистрация в агенцията по вписване, нямате какво повече да регистрирате там. Ако не сте си извадили Удостоверение за актуално състояние от Агенцията по вписванията , можете да го направите във всеки един момент без да се притеснявате за срокове. Удостоверението Ви е необходимо за да направите фирмен печат, да откриете разплащателна сметка на дружеството и за да идентифицирате дружеството където Ви е необходимо.
Седемдневния срок на регистрация е валиден за НАП - в този срок от започване на дейността на дружеството ( от подписване на договор, от платена фактура, от назначаване на персонал - от първата индикация че дружеството работи) трябва да подадете декларация за започване на осигуряване от самоосигуряващо се лице по образец.

Поздрави

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден