Приходи на ФЛ и облагаеми доходи

Приходи на ФЛ и облагаеми доходи   облагаеми доходи, счетоводни услуги, физическо лице, конслутации, софия, русе, бургас, пловдив   

 

Въпрос:

Здравейте! Интересува ме колко е годишният лимит за приходи на физическите лица по облагаемите доходи?

 

Отговор:

Здравейте,

В отговор на Вашето запитване мога да Ви отговоря, че няма ограничения за размера на доходите по годишните данъчни декларации на физическите лица. От декларираните доходи се приспада облекченията по различни членове от закона за облагане доходите на физическите лица, както и размера на направените осигурителни вноски за сметка на лицето и  така получената данъчна основа се умножава по данъчната ставка от 10%. От така полученото задължение за данък се приспадат авансово направените вноски за данък през годината, а получената разлика е дължима. Може да имате доходи от 10 млн. лв. за годината - пак по същия начин ще се определи дължимия от Вас данък.

Има ограничения в осигурителния доход. Месечния Ви осигурителен доход не може да е по-голям от 2400 лв. ( за 2014 г.). Това ще рече, че ако месечния Ви доход е 10 000 лв., то месечните Ви осигуровки ще се изчисляват върху 2400 лв.

Ако Ви интересува нещо друго или желаете повече подробности не се притеснявайте да питате. 

Поздрави.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден