Подаваме данъчни декларации онлайн без електронен подпис

Подаваме данъчни декларации онлайн без електронен подпис

 

От 15.01.2015 г. тече новата услуга на Националната агенция за приходите, чрез която всяко физическо лице ще може да подаде своята  годишна  данъчна декларация по електронен път, вече и без електронен подпис. Все пак за влизане в портала за електронни услуги на  приходната администрация и за последващо подаване на годишна декларация, ще е нужен персонален идентификационен код (ПИК). За разлика от електронния подпис обаче, издаването на ПИК е безплатно за гражданите и става в съответния офис на Националната агенция за приходите по постоянен адрес.

Освен за подаването на данъчна декларация, персоналният идентификационен код позволява на физическите лица да проследят декларирането от съответния работодател  на трудов  договор в НАП, да получат информация каква е сумата на която се осигуряват, както и да проверят  натрупаните суми по партидата си от на пенсионния  фонд за втора пенсия.  С помощта на ПИК, гражданите могат да проверят в  приходната администрация историята на плащанията както и задълженията си към бюджета, а при липса на такива, да поискат издаването на удостоверение за липса на задължения.

 

В БИ ЕНД СИ СЪРВИС може да получите всякаква информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистриране на фирми. В секцията за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство. Разгледайте и секцията Новини, където ще се запознаете с новостите във счетоводството, финансовия и данъчно-осигурителния свят. При възникнали въпроси, оставаме на ваше разположение на посочените Контакти.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден