Повторна регистрация на фирма по ДДС

Повторна регистрация

на фирма по ДДС счетоводни услуги, регистрация на фирма, счетоводно обслужване, счетоводител, регистрация по ддс, ддс, софия, русе, бургас, пловдив

 

Въпрос:

Здравейте,интересува ме дали вече дерегистрирана по ДДС фирма може отново да се регистрира.Уточнявам - не е подавана нулева декларация за 2013г. ,както и годишен отчет.

 

Отговор:

Здравейте,

Зависи от това как е дерегистрирана фирмата - дали Вие по Ваша инициатива, или данъчните са Ви деригистрирали заради нарушаване закона за ДДС. Ако е дерегистрирана по нормален начин по Ваша инициатива няма да имате пречка отново да я регистрирате. Ако е дерегистрирана заради неспазване на закона за ДДС няма да можете да регистрирате фирмата отново. Нещо повече - могат да Ви откажат регистрация по ДДС на нова фирма, на която сте управител или собственик. 

Това че не сте подали декларация по ЗКПО за 2013 и годишен финансов отчет не е обвързано с регистрацията по закона за ДДС. Но при всички положения ще трябва да ги подадете и да си платите глобата за неподаване в срок на годишната данъчна декларация в НАП и годишния финансов отчет в търговския регистър. ( За неподаване на отчет в статистиката може и да се разминете )

Поздрави. 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден