Може ли ФЛ да издава фактури?

Може ли ФЛ да издава фактури?  счетоводни услуги, физическо лице, фирма, фактури, свободна професия, данъчен кредит, софия, пловдив, русе, бургас

Въпрос:

Здравейте, получих плащане по PayPal, но за да си изтегля парите към сметката е необходимо да предоставя фактура. За съжаление нямам фирма. Възможно ли е да ми обясните какво е необходимо да направя, за да издам фактура като физическо лице ?

Отговор:
Здравейте,
За да получавате плащане по PayPal Вие сте предоставили някаква услуга или сте продали нещо. След като нямате фирма, то значи Вие за Ваша сметка осъществявате някаква стопанска дейност като физическо лице. Като физическо лице можете да осъществявате стопанска дейност за така наречените "свободни професии", но като всяка единица, осъществяваща стопанска дейност, Вие трябва да се идентифицирате по някакъв начин. Идентификацията става чрез регистрация в Търговския регистър, където получавате ЕИК ( Булстат) като юридическо лице ( ако регистрирате фирма ) или като физическо лице ( ако регистрирате ЕТ или се регистрирате като лице упражняващо свободна професия). След като получите горната идентификация ( ЕИК ) Вие може да издавате фактури за осъществяваната от Вас стопанска дейност. В интернет пространството има достатъчно безплатни програми за издаване на фактури и няма да е трудно да си намерите такава.
Ако имате допълнителни въпроси не се притеснявайте да ги зададете.
Поздрави

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден