Регистрация на фирма. Музикална компания

Регистрация на фирма. Музикална компания

 

Въпрос:

Здравейте искам да направя регистрация на фирма. Музикална компания е бизнеса, който искам да създам, като мисля да се занимавам с продуциране и издаване на дискове. До колкото съм запознат, тъй като само аз ще съм собственик и няма да имам съдружници, трябва да си направя регистрация на ЕООД и като управител на фирмата ще трябва да се осигурявам на две минимални заплати. Тъй като фирмата първоначално ще издава един или два диска на година въпросът ми е има ли вариант да се избегне плащане на осигуровки цялата година.
Поздрави.  регистрация на еоод, регистрация на фирма, счетоводни услуги, осигуровки, музикална компания, пловдив, русе

 

Отговор:

Здравейте,

Правилно сте се ориентирали, че след като сте едноличен собственик на капитала трябва да пристъпите към регистрация на ЕООД. Ако в договора за управление  (който ще сключите като управител с дружеството) бъде записано, че ще полагате труда си без възнаграждение, то при работещо дружество ще трябва да внасяте лично през годината авансови осигурителни вноски като самоосигуряващо се лице, изчислени на основата на утвърдения за страната минимален осигурителен доход ( за 2018 г. = 510 лв.).

При започване на дейността на дружеството сте задължен да подадете декларация за започване на осигуряването. Ако дружеството преустанови временно дейността си, то подавате нова декларация за прекъсване на осигуряването като самоосигуряващо се лице и тогава няма да дължите осигуровки. ( плащате осигуровки само за времето през което дружеството работи ).

Надяваме се да сме Ви били полезни.

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден