Приходи от Google adsense

Приходи от Google adsense

 

Въпрос:
Здравейте!

Как легално да получавам пари от YouTube и Google ? Трябва ли ми фирма? Става въпрос за Google ->adsense, youtube реклами които излизат преди видеатата.

Благодаря предварително!

google, приходи, данъци, ЕООД, счетоводни услуги, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, София

 

Отговор:

Здравейте,

В този случай ще трябва да регистрирате фирма (ЕООД - Дружество с ограничена отговорност).

Като данъци ще дължите 10% данък печалба (реализирания приход намален с направените разходи, свързани с дейността на фирмата). Ако искате реализираната от фирмата печалба да си я разпределите на Вас, в качеството си на собственик на фирмата (т.е. да вземете парите, които е изкарала фирмата), ще трябва да платите допълнително 5% данък дивидент.

Също така ще трябва да се осигурявате като самоосигуряващо се лице (СОЛ). Минималната месечна сума върху която ще трябва да се осигурявате е минималната работна заплата.

Тъй като ще предоставяте услуга и съответно ще получавате доход от юридическо лице, което е регистрирано в рамките на Европейския Съюз (ЕС), но извън рамките на България, то фирмата ще подлежи на задължителна регистрация по ДДС по специален режим (чл. 97а от закона за ДДС). В този режим на регистрация няма да дължите ДДС върху своите доходи, но ще трябва да ги декларирате ежемесечно. Единствено ще дължите ДДС върху стойността на услугите, които получавате от лица извън България (ако получавате такива услуги).

Надяваме се, че сме Ви били полезни.

Поздрави!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден