Онлайн търговия без регистрация на фирма

Онлайн търговия без регистрация на фирма 

 

Въпрос:

Здравейте, 
имам следния казус и моля за консултация . Извършвам онлайн търговия без регистрация на фирма. Получих писмо от НАП, че е необходимо да си заплатя данъците за 2017, за продажби, които са взели от еконт. Въпросът ми е в декларацията като какви да отбележа приходите, за да бъдат платени тези данъци от физическо лице. Или моля за съвет какво ще е най-добре да се направи. Относно фирма, съм взела решение да направя регистрация наЕООД.  registration of eood, company registration, accounting services, online trade, plovdiv, burgas, ruse

Благодаря предварително!

 

 

Отговор:

Здравейте Десислава,

За Ваше съжаление вие сте поредния клиент, който има сходни проблеми при онлайн търговия. Необходимо е да попълните декларацията в частта за Едноличните търговци, където облагането е 15%. Там отчитането е на база приходи-разходи, т.е. при една проверка от данъчните /в чието полезрение сте/ е необходимо да докажете направените разходи, които стоят срещу отчетените приходи по Еконт. Също така е необходимо да се провери дали не сте достигнали прага за регистрация по ДДС. Ако това е така, ще ви бъде и начислено 20% ДДС. Има значение дали стоките са нови или втора употреба? Ще се начислят и осигуровки за периода, както и лихви за забава.

Най-добре е, макар и със закъснение да направите една регистрация на ЕООД, през което спокойно да извършвате своята дейност!

За повече информация, регистрация на ЕООД и счетоводни услуги може да се свържете с някой от нашите офиси в София, Бургас, Русе и скоро в Пловдив!

Оставаме на разположение!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден