Онлайн продажба на книга

Онлайн продажба на книга

 

Въпрос:
Здравейте,

Предстои ни издаването на детска книжка, която ще се продава онлайн чрез уебсайт и единствено с доставка до офис на куриер с наложен платеж и ППП.
Парите ще се превеждат по фирмена банкова сметка.
На сайта няма да има други артикули и ще може да се поръча единствено тази книжка.
Интересува, дали ме в този случай сайта се води онлайн магазин и дали е необходимо да бъде регистриран в НАП с приложение 33?
Доколкото разбирам, предвид това продажбите са с куриер и ППП, не е необходима СУПТО интеграция или издаване на касов бон.

Благодаря предварително!

книга, онлайн магазин, ППП, СУПТО, счетоводни услуги, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, София

 

Отговор:

Здравейте,

Ако имате сключен договор с куриерската фирма - лицензиран пощенски оператор, която ще Ви извършва доставките, клиентите заплащат стоката при доставката чрез пощенски паричен превод,  и съответно събраните от куриера пари Ви ги превеждат по банкова сметка, то нямате нужда да издавате касов бон и съответно нямате нужда да имате касов апарат.  Поради тази причина отпада и задължението Ви да регистрирате в НАП онлайн магазин и съответно да подавате споменатото от Вас приложение 33. Аналогично, след като нямате задължение за издаване на касов бон, попадате извън обхвата на фирми, които трябва да интегрират СУПТО система за своите продажби.

Надяваме се да сме били полезни.

Поздрави!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден