Онлайн зоомагазин

Онлайн зоомагазин

Въпрос:
Здравейте!

Искам да отворя онлайн зоомагазин. Ще има стоки на принципа дропшипинг от търговци и стоки на склад.

  • Ще ми е нужен ли документ за склад?
  •  Необходима ли е регистрация по ДДС? Ако фирмата не е регистрирана по ДДС ще мога ли да взема  фактура от търговците, от които купувам стоката?
  • Работя на постоянен трудов договор, дали ще е проблем да продължа да работя, докато развивам онлайн магазина?
  •  Първите месеци, докато заредя магазина, ще трябва ли да плащам осигуровки?

Ще се рекларамирам във Фейсбук и Гугъл.

  • Знам, че мога да работя без касов апарат с ППП с някоя от куриерските фирми, но ще мога ли без касов апарат да извършвам безплатна доставка в моя град (с личен автомобил на пример)?

Благодаря предварително!

 

ДДС регистрация, зоомагазин, ППП, дропшипинг, счетоводни услуги, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, София

Отговор:

Здравейте,

* Няма изискване да имате склад.

* Ако ще използвате услуги на Фейсбук и Гугъл за реклама, то ще трябва да се регистрирате по ДДС по един специфичен режим. В този случай няма да дължите ДДС върху своите продажби, но ще дължите ДДС върху стойността на получените услуги от Фейсбук, Гугъл и други фирми, които нямат регистрация в България. Ако продажбите Ви надхвърят 50 хил. лв. за последните 12 месеца ще минете на регистрация по ДДС на общо основание, което означава, че ще трябва да започнете да начислявате ДДС и в своите продажби в България. Ако извършвате продажби извън България, има друг режим на регистрация - при достигане на оборот от продажби на физически лица в рамките на Европейския Съюз за текущата година от 10 хил. евро.

*  Не съществува пречка да Ви бъдат издавани фактури от фирмите, от които купувате, въпреки, че фирмата Ви не е регистрирана по ДДС.

*  Няма никакъв проблем да съвместявате работа на трудов договор и това да бъдете собственик и управител на фирма (освен ако не сте държавен служител или в подписаният от Вас трудов договор няма изрична клауза, която да забранява това).

*  Осигуровки ще дължите за периода, в който фирмата Ви извършва дейност. Зареждането на магазина се счита за дейност на фирмата - т.е. за този период ще дължите осигуровки.

* Ако ще извършвате продажби, приемайки пари в брой, ще трябва да имате касов апарат - това включва и случаите в които с Ваш личен автомобил разнасяте стока и ще получавате плащания в брой.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Поздрави!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден