Харесайте ни във Facebook

By MAXCART
Моля изчакайте...10 секунди Затвори

Регистрация на ЕООД. Въпроси

Регистрация на ЕООД. Въпроси

Регистрация на ЕООД. Въпроси

Регистрация на ЕООД. Въпроси  регистрация на фирма, счетоводни услуги, регистрация на еоод, счетоводител, счетоводна къща, софия, русе, пловдив, бургас

 

Въпрос:

Здравейте, искам да направя регистрация на ЕООД и имам няколко въпроса :
1.Мога ли аз да бъда едновременно собственик и управител в новорегистрираната фирма? 
2.Задължително ли е да се осигурявам? В момента работя и фирмата ще ми е странично занимание. 
3.Може ли да направя регистрация на фирма и за момента да не извършвам дейност, тъй като заради работата си не мога да отделя достатъчно време и нещата ще се проточат? 
4.Ако ще трябва задължително да се осигурявам, проблем ли е че вече работя на едно място? 
Благодаря!

 

Отговор:

Здравейте,

1. След като направите регистрцаия на фирма,  можете да сте едноличен собственик на капитала в ЕООД или съдружник в ООД и да сте в същото време и управител.

2. Ако сте само съдружник, без да сте управител и не участвате по никакъв начин в дейността на дружеството, тогава не е задължително да се осигурявате. Но ако сте управител, то тогава задължително ще трябва да се осигурявате ( като управител с възнаграждение или като Самоосигуряващо се лице (С.О.Л). Факта, че се осигурявате в момента на трудов договор не означава че не трябва да се осигурявате по някакъв начин след като направите регистрация на ЕООД - то. Ако обаче по трудовия договор се осигурявате на максималния осигурителен доход от 2600 лв., то тогава няма да се осигурявате в новото си дружество.

3. Да, можете да направите регистрация на фирма , но ако то не действа няма да се подава декларация за започване на дейността и осигуряването ( дружеството Ви стои "замразено").

4. Както уточнихме по-горе, ако се осигурявате на трудов договор под 2600 лв. ще трябва да се осигурявате в новото си дружество при условията по т.2.

Надяваме се да сме били полезни

Поздрави.

Web Analytics