Регистрация на фирма за участие в обществени поръчки

Регистрация на фирма за участие в обществени поръчки

 

Въпрос:
Здравейте!

Искам да направя фирма, която да участва в различни обществени поръчки. Можете ли да ме консултирате по въпроса?

Благодаря предварително!

 

разходи по регистрация на фирма,  участие в обществени поръчки,  откриване на фирма, счетоводни услуги, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, София

Отговор:

Здравейте,

За регистрация на фирма в България, като начало, е нужно да се изготви комплект от документи, които в последствие да се входират в Търговския Регистър. След това има посещение при нотариус (за заверка на подписа на управителя), банка (за откриване на набирателна сметка на фирмата) и чак след това входиране на документите в Търговския регистър. Цялата процедура по входирането на документите обикновено отнема до два часа от времето на управителя. Не е възможно да се регистрира фирма без присъствието на управителя, тъй като той трябва да удостовери подписа си пред нотариус, както и лично да внесе уставния капитал в набирателната сметка в банката. До седем работни дни след входирането на документите в ТР излиза и регистрацията на дружеството. Разходите по фирмата, освен капитала (минимума по закон е 2 лв), са за нотариус (6-10 лева, в зависимост от нотариуса), банка (10-45 лева, в зависимост от банката) и държавна такса в ТР - 110 лева или всичко около 130-170 лева.

Споменавате, че искате да участвате в различни обществени поръчки. Трябва да имате предвид, че по различни подобни поръчки може да има изисквания както към предмета на дейност, така и към капитала на фирмата. Тези две обстоятелства се описват при самото учредяване на фирмата и макар и да могат допълнително да се променят в последствие, това ще ви отнеме поне една - две седмица технологично време. В тази връзка е добре да се ориентирате към конкретните изисквания по конкретните обществени поръчки в които ще участвате.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Поздрави!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден