Как да си платя осигуровките като нямам доход?

Как да си платя осигуровките като нямам доход?

 

Въпрос:
Здравейте!

Зъболекар с ЕООД. Аз съм си собственик. От НАП ми казаха, че трябва да се подаде декларация за самоусигуряващо се лице с висок процент 200лв на месец за осигуровки или нисък  - 190лв. Как да внасям всеки месец тази сума, след като едва започвам работа и нямам приходи? Или се изчислява процент въз основа на евентуален приход?

Благодаря предварително!

 

самоосигуряващо се лице, лихви за забавено плащане,  осигуровки СОЛ, счетоводни услуги, Варна, Русе, Стара Загора Пловдив, Бургас, София

Отговор:

Здравейте,

За съжаление - законът е такъв какъвто е. Щом сте започнали самостоятелен бизнес, се предполага че сте направили разчет на разходите си - наем на помещение, заплати, хонорар на счетоводител, други режийни разходи. От момента, в който фирмата ви има дейност, то трябва да се начисляват осигуровките на самоосигуряващото се лице. Вие може и да не направите плащане към НАП през първите месеци, докато "се завърти колелото" и започнете да имате по - стабилни приходи. Но начислените осигуровки са дължими, а за забавянията в плащанията ще ви бъде начислена лихва.

Успех в начинанието!

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Поздрави!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден