Работа в Белгия, българска фирма Осигуровки и А1

Работа в Белгия за българска фирма

Осигуровки и А1   

счетоводни услуги, счетоводител, счетоводна къща, осигуровки, формуляр а1, а1, софия, русе, бургас, българска фирма, фирма осигуровки

 

Въпрос:

Здравейте! Живея във Белгия и бях поканена на работа във българска фирма със стопанска дейност в Белгия. Ако я приема тази работа ще имам ли право на здравни осигуровки тук и дали ще се наложи да плащам данъци в Белгия ? Благодаря за вниманието !

 

Отговор:

Здравейте,

Всичко зависи от това кое е приложимото данъчно и осигурително законодателство за Вас. Ако живеете постоянно в Белгия, и към настоящия момент не се осигурявате в България, то за Вас ще е приложимо Белгийското данъчно и осигурително законодателство. Ако до момента сте се осигурявали в България и имате постоянен адрес в България, Българската фирма трябва да подаде документи в България да Ви бъде издаден формуляр А1 за приложимо данъчно и осигурително законодателство за Вас и ако получите такъв документ, то ще се осигурявате и плащате данъци върху доходите по Българското данъчно и осигурително законодателство.

Ако нямате формуляр А1 от България и работите в Белгия, Българската фирма ще трябва да Ви осигурява и удържа данък по Белгийското законодателство.

Надяваме се да сме били полезни.

Поздрави.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден