Откриване на онлайн магазин. Регистрация на фирма.

Откриване на онлайн магазин.

Регистрация на фирма.Онлайн магазин, регистрация на фирма, счетоводни услуги, София, Русе, Бургас

 

Въпрос:

Здравейте!
Насочил съм се към създаването на онлайн магазин и имам няколко въпроса относно счетоводните услуги необходими за обслужването му.

1. Какъв е процесът на регистрация на фирма за онлайн магазин и за такава дейност?

2. Какви документи трябва да се внесат и къде?

3. От какви счетоводни услуги трябва да се възползвам?

4. Каква форма на управление е най-подходяща за този вид бизнес?

Предварително благодаря за отделеното време!

 

Отговор:

Здравейте,

Най-подходящата форма за стопанска дейност към настоящия момент е ЕООД. Регистрацията на фирма става в Търговския регистър. Попълва се набор от документи, приложено към формуляр А4 по стандарт на Търговския регистър - три вида декларации, дружествен договор, протокол от учредителното събрание, документ удостоверяващ вноската на основния капитал и документ за внесената държавна такса за откриване на дружеството

След излизане на вписването на регистрацията на фирмата в Търговския регистър, се прави печат на дружеството и се подава декларация в НАП за започване на дейността. Ако за дейността на онлайн магазин се изисква регистрация по ДДС ( обикновено е задължително при реклами в Гугъл, посредничество на Амазон и др. подобни платформи ) трябва да се подадат документи в НАП за регистрация по ЗДДС. Разкрива се разплащателна сметка на фирмата, под която работи онлайн магазина (ако е необходимо освен левова се разкрива и валутна сметка).

За започване на дейност на онлайн магазин няма изисквания за регистрация или разрешения. Ако нямате компетенцията да се грижите сам за счетоводното отчитане на дейността на фирмата е най добре да се свържете със специализирано предприятие, което извършва счетоводни услуги.

Поздрави.

 

При нас може да получите счетоводни услуги и отговори по всички въпроси в областта на регистрацията на фирми, счетоводното отчитане на стопанската им дейност и дължимите данъци.   Разгледайте и раздела за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които сами водят своята счетоводна отчетност. В секцията за Новини,  ще се запознаете с актуалните аспекти във счетоводството, финансовия и данъчно-осигурителния свят. При възникнали въпроси, оставаме на ваше разположение на посочените Контакти.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден