Отдаване под наем на лодки в Гърция

Отдаване под наем на лодки в Гърция

 

Въпрос:

Здравейте! Имам няколко въпроса . Искам да си открия фирма в България (ЕООД или друг вид вие ако ми предложите), но дейност да извършвам в Гърция. Става въпрос за отдаване на лодки под наем и една гарсониера. Лодките са на името на моя годеник, т.е. той има фирма в Гърция и аз работя там като офис сътрудник в момента. Идеята ни е ако можем или аз или съвместно да открием фирма в България, която да отдава под наем лодките в Гърция. Трябва ли българската фирма да има филиал в Гърция? Или може да се заплащат всички данъци само в България. Питах тук моя счетоводител и казва да открия аз фирмата в България , и след това да наемам аз лодките от гръцката фирма с договор разбира се и след това с българската фирма аз да отдавам лодките на туристи. Това възможно ли е? Моля за вашия съвет за най- добрия вариант.

Благодаря!
наем, Гърция, данъци, ЕООД,счетоводни услуги, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, София

 

Отговор:

Здравейте,

По този начин вие отново ще извършвате дейност /продажба на крайни клиенти/ на територията на Гърция, от което автоматично следва облагане на територията на Гърция и регистрация на българската фирма под някаква форма. Най-оптималният Ви вариант за работа е българската фирма да закупи от гръцката всичките лодки и в последствие да ги отдава под наем на гръцката. Всички постъпления от крайните клиенти ще пристигат в гръцката фирма, а тя от своя страна ще заплаща /след малък отбив/ почти цялата сума на българската като наем. И двете фирма следва да са регистрирани по ЗДДС, но то няма да се начислява.

Във всичките ни офиси в страната предлагаме пълно административно-счетоводно обслужване, така че може да ви съдействаме във всички етапи на вашия бизнес!

Надяваме се да сме били полезни.

Поздрави!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден