Нова годишна данъчна декларация с баркод от НАП

Нова годишна данъчна декларация с баркод от НАП

В страницата на НАП в интернет  вече е качена новата годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ. С  подаването на декларация с баркод  се гарантира недопускането на грешки от техническо естество при попълването на данните. Данъкът, който се дължи от физическото лице е автоматично изчислен, след попълването на различните приложения. За да се попълни декларацията, е необходимо електронната бланка да бъде изтеглена на компютъра и да бъде попълнена „офлайн”.

От приходната администрация обръщат внимание, че използването на декларацията с баркода, предполага и евентуалното по-бързо възстановяване на надвнесения данък. Това е обусловено от липсата на допълнително ръчно попълване на данни в декларациите. Чрез сканиране на баркода,  цялата информация се прехвърля директно от бланката.

Може да подадете декларацията лично в офис на Националната агенция за приходите, по пощата или директно в някои от пощенските станции. В последния от вариантите ще ви бъде издаден входящ номер.  Срокът за подаването на декларациите, както и за заплащането на дължимия данък за довнасяне е 30.04.2014 г. 

 

Ако желаете да получите още информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистриане на фирми,  не се колебайте да разгледате и останалите новини. В секцията за въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство. 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден