НАП продава на търг вещи на длъжници

НАП продава на търг вещи на длъжници

В разстояние на две седмици НАП ще продават вещи на длъжници към хазната чрез търг. Търговете ще бъдат осъществявани в електронния магазин на Агенцията, като само леките автомобили, обявени за продан ще бъдат над 60, а началните тръжни цени варират от 200 до 14 000 лева.

Освен леки автомобили, по същата процедура от електронния магазин на НАП могат да бъдат закупени и парцели, магазини, апартаменти, различни помещения, атрактивни имоти в морските и зимните курорти, товарни превозни средства и други. Фактът, че вещите са на длъжници към НАП  или конфискувани от държавата, прави началните им тръжни цени изключително атрактивни, в сравнение с пазарните такива. Това обяснява и огромния интерес към тези процедури. Само от началото на тази година, публикуваните в сайта на приходната Агенция обяви са над 3400.

От приходната администрация са улеснили максимално евентуалните купувачи, като са направили възможно търсенето във сайта по различни критерии, като населено място, цена, ключова дума, номер та търга и други. Ако проявявате интерес към купуването на имот от сайта на НАП, трябва да знаете, че за да се включите в наддаването за него, трябва да внесете депозит в размер на 20% от началната тръжна цена.

От НАП актуализират ежедневно списъкът с вещите за продан. Към момента най-голям интерес сред потребителите предизвикват леките и товарни автомобили, както и обявите за продажби на недвижими имоти. 

 

В БИ ЕНД СИ СЪРВИС може да получите всякаква информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистриране на фирми. В секцията за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство. Разгледайте и секцията Новини, където ще се запознаете с новостите във счетоводството, финансовия и данъчно-осигурителния свят. При възникнали въпроси, оставаме на ваше разположение на посочените Контакти.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден