НАП: Осъществен е неоторизиран достъп до около 3% от базите данни на приходната агенция

НАП: Осъществен е неоторизиран достъп до около 3% от базите данни на приходната агенция

Неоторизиран достъп до около 3 % от информацията, съдържаща се в базите данни на НАП, е бил осъществен преди почти 20 дни, стана ясно от разследването на инцидента. Съвместната работа на експертите на НАП, ДАНС, ГДБОП, Държавна агенция „Електронно управление“ продължава в денонощен режим.

Към момента електронните услуги за граждани и бизнеса функционират нормално,  с изключение на услугата за възстановяване на ДДС, платен в чужбина, допълват от приходното ведомство. Нерегламентираният достъп до чувствителна информация е ограничен.

За разкриването на деянието са уведомени специализираните звена в ДАНС и ГДБОП, Прокуратурата, Комисията за защита на личните данни и други засегнати ведомства. Тече пълна проверка на инспектората на НАП относно информационната сигурност и функционирането на информационните системи на приходната агенция.

Допълнителна информация ще бъде предоставена по-късно през деня.

 

Източник: Национална Агенция Приходи

В счетоводни кантори B&Si Service може да получите всякаква информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистрация на фирми . В секцията за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство . Разгледайте и секцията Новини, където ще се запознаете с новостите във счетоводството, финансовия и данъчно-осигурителния свят. При възникнали въпроси, оставаме на ваше разположение на посочените Контакти.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден