Кога да подам декларацията за започване на дейност на фирмата ми?

Кога да подам декларацията за започване на дейност на фирмата ми?

 

 

Въпрос:
Здравейте , предстои ми откриване на фирма за подбор на персонал за чужбина. Въпросът ми е: докато реално започне да функционира офиса ще минат 1-2 месеца, уведомлението за започване на дейност веднага ли се подава след откриването на фирмата или може да почака докато започна реално работа в офиса?
Също регистрацията по ДДС задължителна ли е в тези случаи?

Благодаря!

ЮЛ, ДДС, зопочване на дейност, счетоводни услуги, Варна Русе, Пловдив, Бургас, София

 

Отговор:

Здравейте,

Може да подадете уведомление за започване на дейност, когато Дружеството реално започне своята дейност. Това че Дружеството е регистрирано в Търговския регистър не поражда задължително започване на извършване на своята дейност. 

Относно регистрацията по ДДС, има различни фактори, които биха повлияли върху евентуално Ваше задължение да се регистрирате. С оглед на Вашата дейност основните фактори са два:

1. Ако достигнете оборот от 50 000,00 лв. за предходните 12 месеца, то ще трябва да се регистрирате задължително по ДДС. 

2. Ако предоставяте и/или получавате услуги от/на лица извън България, то отново ще трябва задължително да се регистрирате по ДДС.

Също така има възможност да направите регистрация по ДДС и по Ваше желание, без да покривате някой от критериите за задължителна регистрация по ДДС.

Надяваме се да сме били полезни.

Поздрави!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден