Каква ДДС декларация подава фирма без дейност, но с работещ офис?

Каква ДДС декларация подава фирма без дейност, но с работещ офис?

 

Въпрос:
Здравейте!

ЕООД регистрирано по ДДС преустановява дейност, но не закрива офиса, който е ползвало до момента, също и телефоните. Освен това има и автомобил на лизинг. Въпросът ми е каква СД по ДДС ще бъде подавана и какво ще става с разходите за наем, телефони, лизинг?

Благодаря предварително!

ДДС декларация, праустановена дейност, дерегистрация по ДДС, дневник покупки, дневник продажби , счетоводни услуги, Варна, Русе, Пловдив, Бургас

Отговор:

Здравейте,

Принципно ако фирмата няма да извършва повече дейност и съответно няма да извършва облагаеми доставки, то няма да има право да приспада и данъчен кредит за направени покупки. В този случай, докато не достигнете до момент, в който да дерегистрирате фирмата от ДДС би следвало да подавате нулеви ДДС декларации без да включвате описаните от Вас фактури в дневниците за покупки. Ако преустановяването е временно и след няколко месеца отномо старитрате дейност и започнете извършването на облагаеми доставки, то може тогава да включите тези фактури в дневниците за покупки (съобразявайки се с 12-месечния срок за ползване на данъчен кредит) и съответно да ползвате ДДС-то по тях.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Поздрави!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден