Изменение на трудов договор по чл. 120 от КТ

Изменение на трудов договор по

чл. 120 от КТ. Декларация 1   счетоводни услуги, трудов договор, кодект на труда, декларация, осигуровки, софия, бургас, русе, пловдив

 

Въпрос:

Имаме работник на длъжност общ работник който временно с деклар.по чл 120 от Кодекс на труда ще приведем на длъжност шофьор в различни звена. Ще отразим промяната в графика по зквена, няма да уведомяваме нап,но какво става с д1 там ддъжността трябва ли да се промени ?

 

Отговор:

Здравейте,

Работодателят на основание чл.120 от Кодекс на труда при производствена необходимост, както и при престой може да възлага на работника или служителя без негово съгласие да извършва едновременно друга работа в същото или в друго предприятие, но в същото населено място или местност за срок от 45 календарни дни през една календарна година, а в случай на престой - докато той продължава. Изменението на мястото на работа се извършва едностранно от работодателя, като не се изисква съгласието на работника или служителя, поради което няма промяна в условията на трудовия договор и не се изготвя допълнително споразумение. В тези случаи съгласно Наредба №5 за съдържанието и реда за изпращане на уведомлението по чл.62, ал.4 от Кодекс на труда , работодателите не изпращат уведомления по чл.62, ал.4 от Кодекс на труда . В такива случаи промяната се отразява със Заповед, а не с допълнително споразумение, затова и не се регистрира в НАП.

Относно декларация образец 1 за този период, по наше мнение в нея трябва да се отрази промяната на длъжността, и съответно да се посочи кода по НКПД като шофьор.

Надяваме се да сме Ви били полезни.

Успешна седмица!

 

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден