Годишна данъчна декларация на ФЛ за получени облагаеми доходи

Годишна данъчна декларация на ФЛ

за получени облагаеми доходи     счетоводни услуги, счетоводител, данъчна декларация, физически лица, доходи, софия, пловдив, бургас, русе
 

Въпрос:

Синът ми е работил по граждански договор през 2014 г. / в момента е студент/ Гражданският договор е с дата 03.11.2014 г. Сметката за изплатени суми по чл. 45, ал.4 от ЗДДФЛ е с дата: 28.11.2014 Служебната бележка за размерът на облагаемият доход е с дата 30.12.2014г. като полученият доход е посочен за 4-то тримесечие на 2014г. Въпросът ми е: 1. Трябва ли да има подадена Д6 от фирмата, която го е наела и до коя дата е срокът й за подаване в НАП ? 2. Трябва ли да подаваме Декл.чл.50/ЗДДФЛ с Приложение 3? 3. Работил е и 3 месеца лятото по трудов договор ,като трудовият договор е прекратен окончателно - какъв документ трябва да изискаме от този работодател за Декл.чл.50, а във връзка с осигурителен стаж да изискаме ли УП 2 и попълване на трудова книжка?

Благодаря за възможността,която предоставяте за консултации!

 

Отговор:

Здравейте,

Здравейте, За 2014 г. синът Ви трябва да подаде декларация за получените облагаеми доходи през 2014 г. За получения доход по граждански договор трябва да попълни приложение 3 към декларацията по чл.50 от ЗДДФЛ в която да попълни данните от получената служебна бележка по чл. 45, ал.4 от ЗДДФЛ За получения доход от работа по трудов договор трябва да попълни приложение 1 към декларацията по чл.50 от ЗДДФЛ в която да попълни данните от служебна бележка по чл. 45, ал.2 от ЗДДФЛ с която трябва да се снабди от работодателя си. Подаването на декларация обр. 6 от името на сина Ви става с подаване на Годишната данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ и касае само ако има за довнасяне на осигурителни вноски. За изплатените възнаграждения на сина Ви през 2014 е задължение на работодателите му да са подали декларация обр. 1 и обр. 6 до 25 число на месеца следващ месеца на начисляването им.

Поздрави.

 

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден