Анализът на причините за нарастване на изплатените обезщетения за временна неработоспособност е достъпен на интернет страницата на НОИ

Анализът на причините за нарастване на изплатените обезщетения за временна неработоспособност е достъпен на интернет страницата на НОИ

На заседанието си на 16 януари т.г. Министерският съвет одобри представения от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева Анализ на причините за нарастване на изплатените от осигурителите и държавното обществено осигуряване парични обезщетения за временна неработоспособност поради общо заболяване в периода 2016-2019 г.

Анализът бе изготвен в изпълнение на параграф 7 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г., който гласи, че в едномесечен срок от обнародването на закона в „Държавен вестник“ Министерският съвет съвместно с Националния осигурителен институт (НОИ) и Националната здравноосигурителна каса извършва анализ и разработва мерки за ограничаване на злоупотребите при получаване на краткосрочни парични обезщетения по Кодекса за социално осигуряване.

На същото заседание Министерският съвет взе решение в едномесечен срок в Националния съвет за тристранно сътрудничество да бъдат обсъдени мерки за ограничаване на злоупотребите при получаване на парични обезщетения за временна неработоспособност поради общо заболяване.
Пълният текст на анализа е достъпен на интернет страницата на НОИ (www.nssi.bg) в рубриката  „Статистика и анализи”/“Анализи”/“Други“.

 

Източник: Национален Осигурителен Институт

В счетоводни кантори B&Si Service може да получите всякаква информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистрация на фирми . В секцията за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство . Разгледайте и секцията Новини, където ще се запознаете с новостите във счетоводството, финансовия и данъчно-осигурителния свят. При възникнали въпроси, оставаме на ваше разположение на посочените Контакти.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден