Подаване на годишна декларация след установения срок

Подаване на годишна декларация след установения срок

 

Въпрос:
Здравейте!

Подадох своята ГДД по чл. 92 от ЗКПО на 04.07.2023г -  няколко дни след установения срок. Получих от НАП потвърждаващ имейл за резултата от обработката и най-долу пишеше: "Подадената от Вас Декларация по чл. 92 от ЗКПО (1010) е подадена след законоустановения срок. Приета е, защото за същия период няма подадена предходна декларация." Означава ли това, че въпреки че съм подал ГДД след установения срок, все пак ще имам глоба?

Благодаря предварително!

 

Годишна  декларация, изпуснат срок, санкция от НАП, нарушение, чл. 92 от ЗКПО, счетоводни услуги, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, София

Отговор:

Здравейте,

Съобщението което сте получили е автоматично генерирано. По принцип, подаването на декларацията след законоустановения срок, е нарушение, за което подлежите на глоба. На практика обаче, може и да не Ви бъде наложена такава - ако нарушението не бъде установено от служителите на НАП или ако е установено нарушението, но съответния служител прецени, че Дружеството няма други нарушения, не е ощетен бюджета и като цяло нарушението е маловажно.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Поздрави!
Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден