Продажби по интернет

Продажби по интернет

Въпрос:
Здравейте!

Имам интернет продажби за 2022г. за около 50 000лв по Еконт.Нямам фирма. Физическо лице съм. Имам фактури за стоките за около 42 000лв.Какво трябва да направя, за да нямам проблеми с НАП.

Благодаря предварително!

 

продажби по интернет, физическо лице, данък печалба, осигуровки, счетоводни услуги, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, София

Отговор:

Здравейте,

Към момента единственото което можете да направите е да декларирате описаните от Вас обстоятелства в Приложение №2 към Годишната Ви данъчна декларация за доходите на физически лица. Ще дължите 15% Данък върху реализираната печалба. Също така реализираната печалба Ви се води и осигурителен доход и според това дали се осигурявате, на какво основание се осигурявате (ако се осигурявате) и върху каква сума сте правили осигурителни вноски (ако сте правили осигурителни вноски), ще трябва да декларирате и евентуално да внесете осигуровки.

 

За да извършвате подобна търговска дейност трябва задължително да сте регистриран търговец съгласно Търговския Закон. Съветваме Ви да си организирате една консултация на място, било то с нас или с други наши колеги, за да придобиете пълна представа върху това как би трябвало да изглежда Вашия бизнес от административна, данъчна и осигурителна гледна точка. Към момента, дори и да декларирате своите доходи и да платите дължимия данък, съгласно Българското законодателство, дейността Ви поражда и други ангажименти, които доколкото разбираме не са спазени и ако това бъде установено от съответните органи, могат да Ви бъдат наложени санкции.

Надяваме се, че сме Ви били полезни!

Поздрави!




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден