Остават няколко дни за подаване на корпоративните декларации

Остават няколко дни за подаване на корпоративните декларации

Документите се изпращат единствено по електронен път

Срокът за подаване на годишната декларация за облагане с корпоративни данъци за 2017 г. изтича на 2 април 2018 г., тъй като 31 март е в събота. С тази декларация се подава и годишен отчет за дейността. В същия срок трябва да се плати и дължимият корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски.

От НАП напомнят още, че от тази година всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31.12.2017 г., се подават единствено по електронен път. Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни данъци за 2017 г.

От НАП напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат към бюджета с банкови карти без такси. Това става по два начина - чрез е-услуга, достъпна чрез портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията. Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративен данък може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Източник: Национална агенция по приходите

 

В счетоводни кантори B&Si Service може да получите всякаква информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистрация на фирми . В секцията за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство . Разгледайте и секцията Новини, където ще се запознаете с новостите във счетоводството, финансовия и данъчно-осигурителния свят. При възникнали въпроси, оставаме на ваше разположение на посочените Контакти.

 

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден