Прехвърляне на фирма. Данъчна декларация

Прехвърляне на фирма. 

Данъчна декларация.   счетоводни услуги, прехвърляне на фирма, декларация, софия, бургас, пловдив, русе

 

Въпрос:

Здравейте, 
Имам следното питане: Прехвърлих фирмата си ЕООД на приятелката си(прехвърляне на всички дружествени дялове) и съответно вече нямам нищо общо с фирмата. Сега обаче четох някъде, че е следвало да подадем данъчна декларация в 30 дневен срок след продажбата, което не сме направили. Това вярно ли е ? Какво е наказанието? Ние се готвехме да пуснем годишна данъчна декларация до края на март, както всяка година. 
Благодаря Ви предварително.

 

Отговор:

Здравейте,

Нямам представа какво сте чели, но това че сте си продали дяловете които притежавате в едно дружество на друго лице не променя по никакъв начин дейността на дружеството и не оказва влияние върху статута и резултата на дружеството. Така че не е необходимо да подавате никаква данъчна декларация. Единственото което е трябвало да направите да отразите в Търговския регистър извършената покупко-продажба на дяловете и смяната на управителя. ( и до 31.03. да подадете годишната данъчна декларация за фирмата)

До 30 април ще трябва да подадете годишната си данъчна декларация като физическо лице в която да отразите продажбата на дялове. Ако сте ги продали на по висока цена от номинала ще дължите 10% данък за горницата.

Надяваме се да сме били полезни

Поздрави.

 

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден