Подаваме декларации за ДДФЛ за второто тримесечие

Подаваме декларации за ДДФЛ за второто тримесечие

Предприятия и самоосигуряващите се лица, изплащащи на физически лица доходи извън тези по трудови договори и задължени да удържат данък, трябва да подадат декларация за дължими данъци до края на месеца (образец 4001). Формулярът ще бъде внесен от физическото лице, в случай че платецът не е задължен да удържи и внесе данъка.

Декларацията по чл.55, ал.1 от ЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО се подава от всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което плаща на физическо лице доход по извънтрудово правоотношение или от наем, със задължението да внася авансов данък върху тези доходи. Авансовите данъци които са дължими, се декларират в Приходната агенция до края на месеца, следващ тримесечието, за което е изплатен съответния доход. Не е дължим и съответно не се декларира авансов данък за доходи, които са изплатени през последното тримесечие на годината.

Такава декларация се подава в Националната агенция по приходите, когато става въпрос и за окончателни данъци върху доходите от дивиденти, дължими от местни и чуждестранни физически лица, както и за окончателни данъци, удържани върху доходите на чуждестранни физически лица у нас, като например доходи от лихви, възнаграждения за услуги, обезщетения, неустойки, стипендии и други.

 

В БИ ЕНД СИ СЪРВИС може да получите всякаква информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистриране на фирми. В секцията за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство. Разгледайте и секцията Новини, където ще се запознаете с новостите във счетоводството, финансовия и данъчно-осигурителния свят. При възникнали въпроси, оставаме на ваше разположение на посочените Контакти.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден