Откриване на фирма – маникюр, масажи

Откриване на фирма –

маникюр, педикюр и масажи  регистрация на фирма, откриване на фирма, оод, ет, еоод, свободна професия, счетоводни услуги, счетодство, софия, русе, бургас, пловдив

 

 

Въпрос:

Здравейте искам да попитам какви документи се изискват за откриването на фирма за маникюр,педикюр и масажи! Тъй като салона е за сезонна работа за лятото, и тепърва започвам с тази дейност!Какво е необходимо за да се започне с дейността?

 

Отговор:

Здравейте,
Като вид търговски обект, подобна регистрация на фирма преминава през типичните етапи, а именно: избор на формата, под която ще упражнявате дейността, като при това трябва да вземете под внимание вида на данъчното облагане на съответната форма:

Например, ако изберете да направите регистрация на ЕТ , то избраната от вас дейност попада в обхвата на т.н."патентни "дейности и независимо от реализирания финансов резултата за календарната година, ще дължите определена конкретна сума данък-патент, определена по решение на общинския съвет на съответната община, където ще направите евентуалната регистрация на фирма  /Наредба за определяне МДТ/. 

Ако изберете да упражнявате дейността като лице упражняващо „свободна професия”, то не сте задължени да водите счетоводство по Закона за счетоводството, а в края на годината определяте дължимия 10% данък на база реализираните доходи през годината - определените нормативно признати разходи 25% /за справка чл.29, ал.1, т.3 от ЗДДФЛ/.

След изборът на вида, следва  регистрация на фирма /регистрация на ЕООД / ООД / ЕТ или регистрация на "свободна професия"/,  под чието наименование да се упражнява дейността, избор на подходящо помещение, регистрация към общината, на чиято територия се намира обектът.
Задължително условие е при регистрация на фирма, занимаваща се с маникюр, педикюр и студио за масажи е да разполагате с изрично одобрение от ХЕИ, удостоверяващо спазването на хигиенните условия, както и контрола върху използваните продукти. Ето защо ключов етап от подобна крачка е правилният избор на помещение, което да бъде съобразено със законовите изисквания за такова.

 

В зависимост от избора следват различни стъпки за постигане на крайната цел и ние сме готови да Ви помогнем за извървяването им. Няма нищо сложно и непосилно и не е необходимо много време за реализация.

Ще се радваме ако сме били полезни с отговора си и оставаме на разположение при допълнителни въпроси.

 

Поздрави.

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден