Онлайн търговия и патент?

Онлайн търговия.

ЕТ и патентeн данък?  счетоводно обслужване, патент, регистрация на фирма, онлайн търговия, счетоводни услуги, патентен данък, търговски регистър, счетоводни услуиги, Русе, Бургас, София, счетоводна къща

 

Въпрос:

Здравейте, бих искала да попитам, ако купувам и препродавам малко по обем стоки, основно онлайн, мога ли да се регистрирам като ЕТ ? Може ли да се възползвам от плащане на патентен данък? Каква е процедурата има ли възможност цялата услуга да се извърши от Вас?

 

Отогвор:

Здравейте,

Онлайн търговията не е сред тези дейности, за които може да се плаща патентен данък.

Като форма за осъществяване на стопанска дейност за предпочитане е да си регистрирате ЕООД а не ЕТ ( особено след като не може да плащате данъци към бюджета във вид на патентен данък ).

Процедурата по регистрация на фирма включва изготвянето на необходимия за Търговски регистър набор от докуманти (може да се изготвят в рамките на 2 часа), създаването на набирателна сметка на дружеството, заверка на спесимен от подписа на новоназначения управител на дружеството и заплащане на държавна накса за регистрация на фирма в Търговския регистър. Всичко тов може да се извърши от управителя на фирмата или от упълномощено лице. Процедурата от момента на входирането на документите за регистраиция на фирма в Търговския регистър до вписването на готовата фирма в Търговския регистър, отнема от 1 до 3 работни дни.

Възможно е да Ви регистрираме дружество и да поемем вашето счетоводно обслужване. Тъй като не знаем от кой град сте, заповядайте в някой от офисите ни в Бургас, Русе или София и ще получите безплатна консултация и пълно съдействие в реализиране на плановете Ви за стопанска дейност.

Поздрави.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден