Нова електронна услуга от НОИ

Нова електронна услуга от НОИ

От 7.04.2014 г. се разширява списъка с електронните услуги предлагани от Националният осигурителен институт. Услугата е в полза на осигурителите с прекратена дейност, нямащи наети лица и неводещи трудово правни документи и разплащателни ведомости. 

Заявлението за удостоверение се подава от осигурител с прекратена дейност по електронен път чрез интернет страницата на институцията – (www.nssi.bg). Подаването на заявлението става с електронен подпис или  с ЕГН и персонален идентификационен код за физическите лица. За юридическите лица е нужен и идентификационен код на осигурителя.

Изготвеното удостоверение може да бъде получено по електронна поща, чрез пощенската или друга куриерска служба, на предварително посочен адрес, както и в съответното териториално поделение на НОИ. От Националният осигурителен институт припомнят, че за осигурителя удостоверението е задължително условие, при вписване на обстоятелството по заличаване от Търговския регистър.

Подробна инструкция, както и достъп до нея, може да получите на интернет страницата на НОИ, в раздел „Е-услуги”, подраздел „Административни услуги”.

 

В БИ ЕНД СИ СЪРВИС може да получите всякаква информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистриране на фирми. Не се колебайте да разгледате и останалите Новини. В секцията за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство. 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден