Нов формат за ДДС декларациите от февруари 2014

Нов формат за ДДС декларациите от февруари 2014

 

В нов формат ще бъдат дневниците и справките-декларации по ДДС, от 01.02.2014 г., съобщават от приходната агенция. Тази промяна е обусловена от новите два ДДС режима, влезли в сила в началото на 2014 г. Това са от една страна така наречената касова основа по ДДС, а от друга –обратното  начисляване на данъка от зърнопроизводителите.

В страницата на НАП вече е качен специално разработен софтуер за генериране на ДДС документите според новите изисквания. Компаниите, разработващи счетоводен софтуер също са информирани за промените в края на 2013 г.  За въпроси и допълнителна информация, фирми регистрирани по ДДС, техните счетоводители или счетоводни къщи могат да се обръщат към информационния център на приходната Агенция или към фирмите, предоставящи им счетоводен софтуер.

 

Ако желаете да получите още информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистриане на фирми,  не се колебайте да разгледате и останалите новини. В секцията за въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство. 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден