Декларацията с баркод възстановява данъка по-бързо

Декларацията с баркод възстановява на данъка по-бързо

С новите декларации с баркод, възстановяването на данък става по-бързо. От приходната агенция, посочват че това е така, тъй като не се налага допълнителна обработка на информацията в декларациите, след сканирането на баркода. Съветът на НАП в тази връзка е всеки, декларирал данък за възстановяване, да подаде декларацията си с баркод. Напомняме, че в случаите когато гражданите правят дарения, вноски по допълнително доброволно осигуряване, вноски по застраховки „Живот” или ползват други регламентирани от закона данъчни облекчения, се стига до възстановяване на суми от държавата. Посочената в годишната данъчна декларация сума за възстановяване се прихваща от други дългове към държавата и се възстановява в посочена от декларатора банкова сметка.

Образец на декларацията с баркод може да бъде изтеглен от страницата на Националната агенция за приходите в раздел „Документи за изтегляне”. Подаването става по пощата, на място в някои пощенски станции (срещу входящ номер) или лично в офисите на НАП, като срокът за това е до 30.04.2014 г.

До 30 април е и срокът за заплащане на дължимия за довнасяне данък. Това може да се осъществи във банка, с попълване на вносна бележка към бюджета, чрез пощенски запис или в интернет, като кода за „вид плащане” е 110000 – „Данъци и други приходи за централния бюджет”.

В БИ ЕНД СИ СЪРВИС може да получите всякаква информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистриране на фирми. Не се колебайте да разгледате и останалите Новини. В секцията за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство. 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден