Годишна данъчна декларация. Трудов договор и земеделски производител.

счетоводни услуги, счетоводна къща, годишна декларация, данъчна декларация, трудов договор, земеделски производител, София, Бургас, РусеГодишна данъчна декларация.

Трудов договор и земеделски производител.

 

Въпрос:

Здравейте!
Бих искала да се консултирам по следния въпрос:
Работя на трудов договор,не съм регистрирана като земеделски производител.Продадох мед на фирма,за което имам договор за покупко-продажба. Притежавам и акции в българска компания.Интересува ме в Приложение 3 ли от ГДД по чл.50 трябва да се отрази този доход от продажбата на мед и като доход с код 302 ли трябва да бъде.Трябва ли да взема бележка за доходи от трудови правоотношения от работодателя и трябва ли да попълвам в декларацията този доход? И последно декларират ли се акциите ,които притежавам в българска компания? В Приложение 8 ли трябва да се отразят и какъв документ за тях трябва да приложа?
Благодаря предварително!

 

Отговор:

Здравейте,

Задължително ще Ви е необходима служебна бележка за доходите по трудов договор от работодателя, защото тези доходи са част от целогодишния Ви доход.

Правилно е виждането Ви, че приходите от продажбата на пчелен мед за в приложение 3 с код 302 ( с признаване на разходи в размер на 40% от приходите)

Също така правилно сте разбрали, че притежаваните акции се декларират в приложение 8. В същото приложение ще трябва да декларирате и получените дивиденти през 2015 г. от притежаваните акции, като не пропунете да отбележите удържания данък дивидент преди изплащането. ( разбира се само в случай, че сте получавали дивиденти през 2015 г.).

Поздрави.

 

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден