Харесайте ни във Facebook

By MAXCART
Моля изчакайте...10 секунди Затвори

Работа в Белгия - А1 , данъци и осигуровки

Работа в Белгия - А1 , данъци и осигуровки

Работа в Белгия

А1 , данъци и осигуровки   счетоводител, счетоводство, счетоводни услуги, осигуровки, работа в белгия, а1, русе, софия, бургас

 

Въпрос:

Здравейте ! Живея във Белгия и бях поканена на работа във българска фирма със стопанска дейност в Белгия.Ако я приема тази работа ще имам ли право на здравни осигуровки тук и дали ще се наложи да плащам данъци в Белгия ? Благодаря за вниманието !

 

 

Отговор:

Здравейте,

Всичко зависи от това кое е приложимото данъчно и осигурително законодателство за Вас. Ако живеете постоянно в Белгия, и към настоящия момент не се осигурявате в България, то за Вас ще е приложимо Белгийското данъчно и осигурително законодателство. Ако до момента сте се осигурявали в България и имате постоянен адрес в България, Българската фирма трябва да подаде документи в България да Ви бъде издаден формуляр А1 за приложимо данъчно и осигурително законодателство за Вас и ако получите такъв документ, то ще се осигурявате и плащате данъци върху доходите по Българското данъчно и осигурително законодателство.

Ако нямате А1 от България и работите в Белгия, Българската фирма ще трябва да Ви осигурява и удържа данък по Белгийското законодателство.

Надяваме се да сме били полезни

Поздрави.

Web Analytics
x
Този уеб сайт използва бисквитки. Използвайки този сайт вие се съгласявате с условията на ползване Повече информация . Съгласен съм