Срокът за подаване на декларациите за условията на труд се удължава до 04 май 2018 г.

Срокът за подаване на декларациите за условията на труд се удължава до 04 май 2018 г.

 

Поради технически причини извън системата на ИА „Главна инспекция по труда“, които създадоха затруднения при подаване на декларациите по чл. 15 от Закона за здравословните и безопасни условия на труд и с цел да се облекчат  потребителите на електронната услуга, е взето решение срокът за подаване да бъде удължен до 4 май 2018 г.

ИА ГИТ беше уведомена от един от доставчиците на квалифициран електронен подпис за проблеми с подписите, които към настоящия момент вече са отстранени. Допълнително процесът е затруднен и заради факта, че масово декларациите се подават в последния момент. От 1 януари 2018 г., когато стартира подаването им, до момента са подадени едва около половината от очакваните 50 000 бр. От подадените вече декларации 15 000 бр. са постъпили онлайн през последните няколко дни.

Инспекцията по труда се извинява за създаденото неудобство и е готова да реагира и в бъдеще при идентифициране на проблем.

 

Източник: Главна инспекция по труда

 

 

В счетоводни кантори B&Si Service може да получите всякаква информация свързана със счетоводство на фирмата, данъци, финанси, регистрация на фирми . В секцията за Въпроси и отговори са поместени решенията на счетоводни и данъчни казуси, полезни както за професионални счетоводители , така и за предприемачи, които са предпочели да не възлагат счетоводното обслужване на счетоводни къщи , а са решили сами да водят фирменото си счетоводство . Разгледайте и секцията Новини, където ще се запознаете с новостите във счетоводството, финансовия и данъчно-осигурителния свят. При възникнали въпроси, оставаме на ваше разположение на посочените Контакти.

 

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден